Život i stil
Otkrivamo kako biti u dobrim odnosima sa svekrvom? Onaj glavni i najočitiji razlog zbog kojeg biste se malo trebali potruditi oko tog odnosa je zato što, ma koliko vas ta pomisao užasavala, vas dvije ipak imate nešto zajedničko - obje iskreno volite tog muškarca i želite da bude sretan.
# Cosmopolitan

Onaj glavni i najočitiji razlog zbog kojeg biste se malo trebali potruditi oko tog odnosa je zato što, ma koliko vas ta pomisao užasavala, vas dvije ipak imate nešto zajedničko - obje iskreno volite tog muškarca i želite da bude sretan. Naravno, u pitanju su različite vrste ljubavi, ali to je najmanje bitno. Ono što bi njega najviše usrećilo jest da vas dvije pronađete zajednički jezik. I iskreno, to nije toliko teško kao što djeluje na prvi pogled.

Ono što trebate shvatiti jest zašto se njegova majka ponaša suviše zaštitnički, dominantno ili posesivno. Takva vrsta ponašanja dolazi iz nesigurnosti i straha da će izgubiti nekog svog o kome je cijeli život brinula. Trik je odagnati joj strahove i dati joj do znanja da poštujete njezinu ulogu u njegovom životu i da ga ni na koji način ne želite udaljiti od nje.

1. Zamolite je da vam pokaže svoje slike iz mladosti i dečkove fotografije iz djetinjstva. Takve stvari uvijek raznježe čak i najhladnije osobe, pa možda konačno vidite njezinu nježnu stranu za koju ste mislili da je nepostojeća.

2. Povremeno je nazovite i pitajte za mišljenje. U vezi bilo čega - najboljeg recepta za pitu od jabuka ili dnevnopolitičkih događanja. Biti će joj drago što uvažavate njezine stavove.

3. Pozovite je na subotnji ručak. Uvijek to radi vaš dečko, pa je možda zaključila kako vi to ne želite ili vam ide na živce.

4. Iznenadite je nečim za što znate da voli - kartama za balet, koncert benda iz njezine mladosti ili bonom za masažu. I to ne samo zato što joj je prošli tjedan bio rođendan već zato što želite pokazati da vam je stalo.

5. Razgovarajte s njom. Možda ste dva različita svijeta ali zasigurno postoji barem jedna zajednička tema o kojoj biste mogli razmijeniti par rečenica - serija koju obje volite ili neki hobi.

6. Ne doživljavajte svaki njezin komentar kao kritiku. Možda je u pitanju samo dobronamjerni savjet. Sjetite se svoje mame.

7. Ako vas je njezina kritika povrijedila, ne ulazite s njom u konflikt. Prvo o tome popričajte sa svojim dečkom i zamolite ga da joj pokuša dati do znanja da vas je to zaboljelo.

(Cosmopolitan)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.