Život i stil
Otkriven tip muškarca s kojim žene najčešće dožive orgazam Ne radi se o muškarcu koji posjeduje neke posebne tehnike u krevetu, a nije bitna niti veličina 'alata'. Žene s nogu 'pomete' jedna naizgled nevažna fizička osobina
# Fotolia

Velik je broj faktora koji utječu na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne - od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkim vještinama partnera do same veličine njegova "alata", no postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu predvidjeti hoće li joj se "posrećiti s njim".

Veliko istraživanje temeljeno na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem duljim od šest mjeseci pokazalo je koji se čimbenici povezuju s većom vjerojatnosti orgazma s partnerom.

Od psiholoških ističu se dva najvažnija - njegovo samopouzdanje i visina prihoda. Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca, pa žene tako nesvjesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerici, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena.

Ramena kao ključ spolne moći?

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako - objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višom razinom testosterona i biološke predodređenosti.

 

Za one koje nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena vježbanje je svakako dobra ideja, savjetuju stručnjaci.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.