Život i stil
Ovo je ključ dobre i uspješne emotivne veze Svaka veza je drugačija, ali stručnjaci su identificirali nekoliko uobičajenih obrazaca zdravih, uspješnih veza.
#

Svaka veza je drugačija, ali stručnjaci su identificirali nekoliko uobičajenih obrazaca zdravih, uspješnih veza. Tu su se našli: uravnoteženo rješavanje sukoba, osjećaj stabilnosti i male promjene u ponašanju...

Izgradite svoj život

"Neki ljudi pogrešno tumače faze zabavljanja. Pretpostavljaju da kada nađu svog partnera, njihov život počinje", kaže Brit Frenk, psiholog za Mind Body Green.

Psiholog ističe da treba da bude upravo suprotno.

"Ono što bi bilo obavezno za svakoga je da bi trebalo da izgradite svoj život i da se uvjerite da vaš život funkcionira prije nego što se vežete za drugog čovjeka. To znači da učvrstite različite aspekte vašeg života prije nego što tražite partnera i definitivno prije nego što se nađete u ozbiljnoj vezi."

Može dovesti do opterećenja

"Ako nemate svoje prijatelje, hobije i sopstvenu mentalnu higijenu na mjestu prije nego što uđete u vezu, vjerovatnoća da će veza biti funkcionalna ili održiva je prilično mala", ističe psiholog.

Parovi koji se previše oslanjaju jedni na druge rizikuju da postanu zavisni, što može dovesti do opterećenja veze. Psiholozi se slažu da bi trebalo da posvetimo vrijeme istraživanju sopstvenih interesa i upoznavanju sebe prije nego što uložimo vrijeme u drugu osobu, a to će vam pomoći da održite individualnost u vezi.

 

 

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.