Život i stil
Ovo su četiri razloga zbog kojih svaki put "padate" na isti tip muškarca Nova veza ili ljubavni interes može izazvati mnogo stvari u nama, kao što je nelagoda zbog neznanja hoće li veza uspjeti ili ne. To je iščekivanje da li mu se sviđate ili ne i da li vas zapravo privlači.
#

Četiri su moguća razloga zašto padate na isti tip muškarca iznova i iznova. Stvaranje sjajne veze može biti jedno od najzabavnijih i najuzbudljivijih iskustava kroz koje ćete ikada proći, ali najteži je dio doći do toga.

Nova veza ili ljubavni interes može izazvati mnogo stvari u nama, kao što je nelagoda zbog neznanja hoće li veza uspjeti ili ne. To je iščekivanje da li mu se sviđate ili ne i da li vas zapravo privlači.

Razočaranje koje dolazi nakon početne faze uzbuđenja tjera vas da mislite da će se veza zapravo ohladiti i dosaditi. Činjenica da su sve vaše sestre, prijateljice udate čini da 'sretno do kraja života' izgleda kao daleka fantazija. Dakle, naravno, mučite se s pitanjem: "Zašto izlazim s istim tipom kojeg ne želim, a nikad s tipom kojeg želim?"

Mnogo je prepreka koje morate prevladati kako biste pronašli "onog pravog", pa evo četiri razloga zašto držite tipa kojeg želite podalje.

Vaše vjerovanje u ljubav je splasnulo

Usredotočenost na sve prepreke i na ono što bi se moglo dogoditi apsolutno će vas ostaviti oslabljenim i preplavljenim. Sve to razmišljanje može iscrpiti i dovesti vas do toga da mislite da je ljubav nemoguća. Dakle, kako se ne biste razočarali, možda ćete odlučiti da bi bilo lakše odustati ili se ne upustiti svim srcem u odnos.

Ne uspijevate ići za onim što stvarno želite

Kada vjerujete da je ljubav nemoguća i da je planina previsoka, nećete uspjeti stići onamo gdje stvarno želite. Bojite se da biste zapravo mogli biti sretni i da bi vam ljubav mogla uspjeti. Iz straha i iz "igre na sigurno" izlaziš s nekim ko te voli. Ako izlazite s nekim ko vas voli - tu nema rizika; vi kontrolirate ishod. A ako idete za onim što želite, tu se javlja rizik - rizik da budete slomljena srca, ostavljeni... ali i rizik da budete sretni. Rizik je vrijedan toga. Uostalom, koristi daleko nadmašuju rizik gubitka, pa zašto ne uložiti sve?

Vjerujete da se "sretno do kraja života" odnosi samo na druge

"Sretno do kraja života" dogodi se onome ko odluči da nikada neće odustati, bez obzira što se dogodilo. To je neko ko će riskirati i krenuti za onim što stvarno želi. Osoba koja će uvijek iznova ustajati nakon odbijanja, prekida i boli i neće se zadovoljiti statusom quo. Svemir uvijek nagrađuje uporne i odlučne među nama. Vaš život i vaš izbor stvaraju ishod. Dakle, izađite van, pronađite resurse, potražite sreću i učinite da vam se život dogodi. Lopta je u vašem polju; vjerujte u ljubav i učinite to svojom stvarnošću.

Negativnost se pojavljuje kada smo sretni

Loše stvari, naše mane i problemi se pojavljuju i kada smo sretni i jedini način da to izbjegnemo je da budemo u vezi s nekim tko nas voli, brine o nama i ko nas zapravo podržava. Osjećaj nesigurnosti, ljubomore ili izbjegavanja trauma iz djetinjstva pojavit će se kada smo sretni. Ono što radimo u vezi s tim utječe na ishod. Veza koju cijenimo s nekim koga volimo može biti šetnja u nepoznato i potpuno novo iskustvo za nas, ali nikada nećete požaliti. Da, zastrašujuće je, ali vrijedi. Zato se suoči sa svojim strahovima i idi za osobom koju želiš, a ne za onom koju "dobivaš".

Bojite se što bi to moglo izvući iz vas kao i zahtijevati od vas. Bojite se promjena koje to nosi, i načina da biste to stekli, a promjena je sama po sebi zastrašujuća samo zato jer je nepoznata. Ali to je ujedno i nešto najisplativije što možete učiniti za sebe. Stoga riskiraj i idi za onim što želiš.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.