Život i stil
Ovo su najčešći razlozi koji dovode do razvoda Također, prema istraživanjima, postoji pet najčešćih faktora koji mogu da unište brak i dovedu do razvoda.
#

Oko 40,7 posto evropskih brakova završi se razvodom u roku od deset godina. Treća godina braka smatra se najsretnijom, a peta najtežom.

Također, prema istraživanjima, postoji pet najčešćih faktora koji mogu da unište brak i dovedu do razvoda. 

Ishitreni brak

Za brak je potreban napor. Ako odlučite da se vjenčate, morate da shvatite da preuzimate odgovornost za vezu. Drugim riječima, ne bi trebalo da ulazite u brak ako niste spremni da radite na tome.

Kućni poslovi

Kućni poslovi također mogu da budu razlog za razvod, posebno kada postoji neravnomjerna podjela poslova.

Prijatelji se razvode

Kada se ljudi koji su nam bliski razvode, to može negativno da utječe na naš brak, posebno ako partneri imaju postojeće nesuglasice. Muškarci i žene mogu da počnu da povlače paralele sa onima koji se razvode, a postoji rizik da će pronaći mnogo toga zajedničkog i odlučiti da je i njihovom braku došao kraj.

Preopterećenje posla

Karijera je idealna kada ne utječe na vaš lični život, ali to je rijetkost ovih dana. Ne smijete zanemariti svoje obaveze na poslu, ali i one koje vas čekaju kod kuće. Ako ne odvojite posao od porodice, postoji rizik da će to dovesti do nesuglasica sa partnerom.

Nevjerstvo

Bračno nevjerstvo je jedan od najvećih problema sa kojima porodica može da se suoči. Ako se takva greška već dogodi, trebalo bi da budete spremni da preuzmete odgovornost. Iako niko ne može da garantuje da će vam partner biti spreman da vam oprosti i da porodica neće biti uništena, zapamtite da je čuvanje tajne gore od govorenja istine jer može da uništi vašu vezu iznutra.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.