Život i stil
Svaka faza trudnoće donosi nešto novo
Ovo su najčudnije i najneugodnije promjene kroz koje prolaze trudnice Ponekad trudnice prolaze kroz neobične promjene na koje ih nitko nije upozorio. Donosimo vam neke iznenađujuće promjene u trudnoći koje nisu nimalo ugodne, kako piše goodhousekeeping.com
# Unsplash
 
Velika stopala
 
Stare cipele će vam vjerojatno biti tijesne jer se kod većine trudnica stopala povećaju u trudnoći. To se događa zbog prevelike težine i oticanja stopala.
 
Pojačan rast dlačica
 
U trudnoći je kosa gušća i bujnija, ali zato i dlake na drugim dijelovima tijela pojačano rastu.
 
Osjetljivost na svjetlo
 
Ne priviđa vam se, doista je moguće da zbog glavobolja i vrtoglavica imate i problema s vidom.
 
Pucanje kose
 
Premda je većini trudnica kosa izrazito gusta u trudnoći, nekima dolazi do lakšeg pucanja. Kosa tada gubi sjaj i volumen te izgleda beživotno.
 
Čudni mirisi
 
Osjetljivost na mirise je također normalna u trudnoći. Još u ranoj fazi trudnoće osjet za ukus je izrazito osjetljiv, čak i na najblaži miris hrane.
 
Privatni dijelovi
 
Moguće je da će vaši intimni dijelovi tijela blago promijeniti boju i poplavjeti.
 
Curenje mlijeka
 
Grudi se rano u trudnoći počinju mijenjati, a nekim trudnicama već nekoliko tjedana prije termina poroda počinje curiti mlijeko iz dojki.
 
Curenje nastaje zbog povećanog stvaranja hormona prolaktina koji priprema dojke za dojenje bebe.
 
Promjene na koži
 
Gotovo u svake trudnice vidi se određeni stupanj povećane pigmentacije kože. Promjene se javljaju već u prvom tromjesečju trudnoće. Također, postojeći madeži mogu se promijeniti tijekom trudnoće, a moguća je i pojava novih.


FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.