Život i stil
Postoji li količina seksa koja nas čini sretnima? Seks je dobar za cjelokupno zdravlje, to već znamo, no jeste li se zapitali koja je optimalna doza seksa koja je potrebna da budete zdravi, sretni, nasmijani i inspirirani?
# cosmpolitan.hr

Elite Daily napravio je istraživanje ne bi li otkrio koja je idealna količina seksa koja će nas činiti mentalno, pa čak i fizički zdravijim. Istraživanje provedeno u Australiji otkrilo je da ljudi, koji imaju odnos jednom dnevno, imaju 50 posto manje šanse od smrti iz bilo kojeg medicinskog razloga od onih koji se seksaju samo jednom tjedno ili mjesečno.

Drugo istraživanje, koje je provela američka znanstvenica Debby Herbenick, otkrila je da su odrasli, kojima je jutarnji seks prva stvar kojom započnu svoj dan, ne samo optimističniji u ostatku dana, već imaju i jači imunitet od onih koji se radije opredijele za šalicu čaja uz tost prije izlaska na posao.

Istraživanje koje je proveo Psychology Today mjerio je kreativnost nakon ispitivanja parova da zamisle dugu šetnju plažom s voljenom osobom odnosno brzi seks sa strancem. Pogodite koja ih je opcija činila kreativnijima? Druga, naravno.

Nadamo se smo vas inspirirali na to kako ostatak dana učiniti zanimljivijim!

 

(Cosmopolitan.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.