Život i stil
Potvrdili stručnjaci: Važan faktor bez kojeg veza i(li) brak ne mogu opstati Kaže da interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti
#

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i koji je cijelu svoju karijeru posvetio rješavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar jamči stabilnu i uspješnu vezu.

To su – temeljne vrijednosti. Tačnije, važno je da s partnerom dijelite iste temeljne vrijednosti, piše "Zadovoljna". 

Temeljne vrijednosti važnije su od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju, kazao je za BI doktor Pearson.

Kaže da interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Ako biste vi željeli za vikend otići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i radite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu. Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.