Život i stil
Psiholog otkrio koji znakovi otkrivaju da je vašoj ljubavnoj vezi došao kraj Forenzički i klinički psiholog doktor Justin D’Arienzo na TikToku je podijelio pet znakova da je vašoj ljubavnoj vezi "istekao rok trajanja" te da oni zapravo otkrivaju da je vrijeme za rastanak.
#

Forenzički i klinički psiholog doktor Justin D’Arienzo na TikToku je podijelio pet znakova da je vašoj ljubavnoj vezi "istekao rok trajanja" te da oni zapravo otkrivaju da je vrijeme za rastanak.

Ukoliko ste dugo u vezi može biti posebno teško znati kada otići, pogotovo ako ste uložili mnogo vremena i energije. Međutim, ostanak kada ljubav nestane vjerovatno će nanijeti više štete na duge staze.

Dakle, kako možete znati da li upravo prolazite kroz težak period - ili je stvarno gotovo? Psiholog Justin D’Arienzo podijelio je pet znakova upozorenja na TikToku. Dakle, ako je bilo koja od sljedećih izjava istinita kada razmišljate o svom partneru, možda je vrijeme da se posvetite tome.

Više vas ne zanima fizička i emocionalna intimnost - Emocionalna intimnost je sve u dijeljenju vaših osjećaja. Dakle, ako više ne osjećate da želite dijeliti tugu, radost ili strah sa svojim partnerom – to bi mogla biti crvena zastavica.

Radije biste bili sami nego provodili vrijeme sa svojim partnerom - Zamislite da imate slobodan dan na poslu, bez poslova, bez planova u dnevniku. Kako biste ga željeli potrošiti? Raditi nešto s partnerom - ili biste radije išli u šetnju ili sami gledali film?

Svi mi s vremena na vrijeme želimo svoj prostor i vrijeme za sebe, ali ako biste stalno radije bili sami nego da se družite sa svojim partnerom, D’Arienzo kaže da bi to moglo značiti da su stvari gotove.

Ne možete voditi razgovor, a da to ne dovede do sukoba - Ako svaka interakcija, koliko god bila bezazlena, vodi do svađe, to nije dobar znak.

Doktor D’Arienzo kaže da treba da budete svjesni da su svađe normalne u vezama, ali ne svaki put kada razgovarate.

Osuđujete sve što vaš partner radi - Da li vas nesrazmjerno iritiraju čak i najmanje stvari koje vaš partner čini?

Možda vam njihovo žvakanje iznenada posebno smeta ili vas ostavljanje stvari na pogrešnom mjestu razbjesni- ovakva reakcija može biti znak da je vrijeme da se udaljite.

Više vas nije briga za partnera ili šta on radi - Ako otkrijete da ste izgubili interesovanje za njih, prestali ste da se pitate o njihovom poslu, porodici, prijateljstvima, vjerovatno niste toliko zainteresovani kao nekada.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.