Život i stil
S ovim tipovima muškaraca ćete najprije doživjeti orgazam Veliki je broj faktora koji utiču na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne - od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkim vještinama partnera do same veličine njegovog "alata".
#

Veliki je broj faktora koji utiču na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne - od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkim vještinama partnera do same veličine njegovog "alata".

Ali, postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu predvidjeti hoće li joj se "posrećiti s njim".

Veliko istraživanje zasnovano na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest mjeseci pokazalo je koji se faktori povezuju s većom vjerovatnoćom orgazma s partnerom.

Od psiholoških ističu se dva najvažnija - njegovo samopouzdanje i visina prihoda. Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca, pa žene tako nesvjesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena.

Ramena kao ključ polne moći?

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako, objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona i biološke predodređenosti.

Za one koje nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena vježbanje je svakako dobra ideja, savjetuju stručnjaci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.