Život i stil
Saznajte šta vas čeka u prvoj godini braka Prva godina braka ima svoje mane o kojima vam vjerovatno niko nikada nije pričao.
#

Nakon što se završi slavlje i vratite se “u normalu” poslije vjenčanja, nižu se pitanja prijatelja i poznanika o tome kako je u braku. Nije sjajno? Ne brinite, prva godina ima svoje mane o kojima vam vjerovatno niko nikada nije pričao.

Promijenili ste prezime ili svome dodali suprugovo. Bilo kako bilo, morate promijeniti lična dokumenta, što uključuje mnoštvo administracije i papirologije. Nije isključeno da ćete to odgađati što je moguće duže, ali trebalo bi da znate kako je to ipak posao koji morate da uradite kad tad. Stoga, što prije, to bolje.

Prepirke

Samo zato što ste potpisali da ste "u dobru i zlu do kraja života" ne znači da će razmirice čarolijom nestati. Razlika je jedino u tome što dok ste bili u vezi mogli napustiti "bojno polje" kad god ste to htjeli i zatvoriti vrata za sobom. No, sada morate naći kompromis i drugačija rješenja.

Osjećate manju krivicu jer trošite njegov novac

Možda vam je povjerio svoju karticu ili dao punomoć još dok ste bili u vezi ili vjereni. No, tada ipak niste bili toliko opušteni i moguće je da ste njome kupovali samo ono što vam je nužno i koristilo je oboma. Međutim, pri ulasku u brak i dijeljenju zajedničkog života, njegovu karticu lakše ćete provući kod frizera ili pedikira. To je naprosto zato što znate da sada sve dijelite. Osim toga, da bi brak uspio morate dijeliti i novac te otvoreno razgovarati o finansijama.

Navikavanje

Vjerovatno se još neko vrijeme nećete navići na činjenicu da više nemate dečka ili vjerenika već muža. Svaki put kada kažete "moj muž", sami sebi ćete zvučati čudno. No, ne brinite, to je normalna pojava i vremenom ćete se oboje naviknuti da ste muž i žena.

Nećete koristiti sve stvari koje ste dobili na svadbi

Većina poklona će uglavnom skupljati prašinu. Zašto? Zato što vam, naprimjer, sokovnik koji ste dobili zauzima pola kuhinje, a ne koristite ga često. Činjenica da ste se udali ne znači da ćete automatski postati odlična domaćica.

Moguće da ćete se ugojiti

Pripremajući vjenčanje iz snova izgubili ste nekoliko kilograma. Dio kilograma je otišao zbog stresa oko organizacije, a dio vašom samodisciplinom jer ste željeli savršeno da izgledate u vjenčanici. Kada sva ta napetost popusti, i vi ćete se opustiti, pa je moguće da nabacite nekoliko kilograma i to već u prva tri mjeseca. Naime, dan vjenčanja vam je bio motivacija i imali ste cilj zbog kojeg ste bili dosljedni. Bilo bi dobro kada biste nastavili s tom samodisciplinom.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.