Život i stil
Svi znaju kako je kobna sedma, no koja je godina braka najsretnija? Čini se kako je potpuno pogrešno vjerovanje kako su prvi mjeseci braka najsretniji...
# Agencija

Nedavno provedeno istraživanje rađeno na uzorku od 2000 osoba u braku pokazalo je da je najsretnija treća godina bračnog života. Zašto? Zato što tada parovi uglavnom još uvijek nemaju djece, iako ih radošću ispunjavaju planiranje potomstva i daljnjeg suživota.

Supružnici su tada naime dovoljno dugo u braku da spoznaju mane i vrline bračnog druga te da ih prihvate, a osim toga, s obzirom na to da nemaju djece, većinu novca troše na vlastite užitke poput putovanja, finih stvari i dovođenja u red budućeg obiteljskog gnijezda.

Ako je vjerovati rezultatima istraživanja, u većini slučajeva problemi nastupaju u petoj godini kada na red dođu djeca i kada je sve teže izbalansirati vrijeme koje zahtijevaju djeca, karijera i veza. U tim godinama, kada je potrebno osigurati dostatna sredstva za ugodan obiteljski život i kada se sve više vremena treba odvojiti za brigu oko potomstva, najviše ispašta ljubavni život. Prioriteti supružnika znatno se promjene nauštrb njihovog vlastitog odnosa. No ono što je ovo istraživanje također pokazalo, a što ulijeva nadu, jest da ukoliko brak potraje do sedme godine, velika je vjerojatnost da će trajati još dugo, dugo.

 (Cosmopolitan)
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.