Život i stil
Više od polovice samaca boji se seksa i intime nakon pandemije koronavirusa, tvrdi novo istraživanje Dvije trećine onih koji se osjećaju anksiozno izjavili su da žele potrošiti više vremena na upoznavanje nekoga prije nego što su fizički intimni, nego što bi to učinili prije pandemije.
# Shutterstock

Ako se osjećate anksiozno zbog intime s nekim nakon toliko vremena bez fizičkog dodira, niste sami. Prema novom istraživanju, 63% samaca osjeća se nervozno kad pomisli na intimnost i seks nakon godinu dana pandemije koronavirusa.

Kako piše Metro, istraživanje je provela aplikacija za spojeve Badoo te je otkrila da 41 posto samaca kaže da se boji jer ne znaju životne navike svojih mogućih partnera i rizik koji predstavljaju u smislu Covida-19. I ne samo to, već puno ljudi jednostavno stvarno nije imalo fizičkog dodira već jako dugo jer su ograničenja to spriječila. Dakle, ideja seksa i intimnosti neke ljude čini nevjerojatno nervoznima.

Oko 43% samaca kaže da se osjećaju van prakse i jednostavno nisu naviknuti na fizički dodir. Trećina kaže da je zabrinuta zbog zdravstvenih rizika povezanih s pandemijom i nije spremna izlagati se nepotrebnom zbližavanju.

Dvije trećine onih koji se osjećaju anksiozno izjavili su da žele potrošiti više vremena na upoznavanje nekoga prije nego što su fizički intimni, nego što bi to učinili prije pandemije.

Što se tiče komunikacije, velika većina smatra da je važno prije odlaska na spoj biti iskreni u pogledu razine intimnosti na koju su spremni.

- Veza je vitalna za nas kao ljude - kaže Aoife Drury, psihoterapeutkinja i terapeutkinja za odnose, pa dodaje: - Uz virus u zraku, zaključavanja i ograničenja, Covid je stvorio lišavanje dodira kakvo nikada prije nismo vidjeli. Izbjegavanje seksa za mnoge samce može uzrokovati tjeskobu. Može biti dovoljno zastrašujuće vratiti se u veze i seks nakon duge pauze. -

(Večernji list)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.