Život i stil
Zašto se bivši partneri javljaju poslije raskida? Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi da raščisti stvari poslije raskida pa se zato javlja
#

Ako je vaš partner raskinuo sa vama, a javlja se i kada ste već odlučili da nastavite dalje, vrlo je vjerovatno da će vas cijela situacija stresirati.

Najvjerovatnije je da se prisjeća veze i da mu nedostajete. Moguće je i da mu nedostajete zbog seksa ili zbog osjećaja usamljenosti, ali je vrlo moguće da jednostavno želi da bude vaš prijatelj - kazala je psiholog Samanta Rodman.

Ako se vaša veza završila na ružan način, moguće je da se vaš bivši partner osjeća krivim zbog nečega što je uradio i pokušava da se iskupi tako što će pokušati da održi normalan odnos sa vama. Još jedna od vrlo mogućih opcija jeste činjenica da vi i vaš bivši imate veliki broj zajedničkih poznanika i prijatelja, pa on želi da izgladi odnos kako se ne biste doveli u neprijatnu situaciju ako se negdje sretnete.

Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi da raščisti stvari poslije raskida pa se zato javlja.

- Bivši partner pokušava da javi kako bi razjasnio šta se desilo, zašto ste raskinuli i kako biste mu pomogli da lakše preboli raskid i složi stvari u svojoj glavi -  rekla je terapeutkinja Ana Pos dodavši da je moguće da on pokušava ponovo da vas osvoji.

Ipak, uzmite u obzir da je vašem bivšem možda dosadno pa želi da ispuni vrijeme nečim pa vam se zato javlja. Eksperti tvrde da ne treba trošiti previše vremena na razmišljanje o tome šta vaš bivši želi od vas, potrebno je da mu se obratite i direktno i jasno raščistite stvar.

Naposlijetku, treba da znate da imate svako pravo da ignorišete poruku vašeg bivšeg partnera, posebno ako bi dalji kontakt mogao naštetiti vašem psihičkom zdravlju. S druge strane, ukoliko je veza koju ste imali bila zdrava i dobra, onda odgovorite na poruku i pokušajte da razjasnite stvari na prijateljski način.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.