Život i stil
Mladi par iz Zenice ovjekovječio ljubav u vrijeme koronavirusa U jeku globalne pandemije koja je zadesila cijeli svijet, ali i Bosnu i Hrcegovinu, Šeherzada i Muhamed odlučili su da izgovore sudbonosno "da".

 

U situaciji kada se susrećemo sa brojnim primjerima kršenja izrečenih zabrana kao i ugrožavanja tuđe i vlastite sigurnosti, priča o ovo dvoje mladih ljudi može poslužiti kao pozitivan primjer građanima kako se nositi sa trenutnom krizom.

U trenutku pandemije korona virusa koja hara svijetom, par iz Zenice odlučio je stati na ludi kamen jer kako kažu "nisu željeli da odugovlače, jer nisu znali šta trenutna situacija nosi sa sobom". 

Šeherzada i Muhamed činu vjenčanja pristupili su savjesno, u skladu sa izrečenim mjerama zabrane, te su se odlučili vjenčati bez prisustva šire porodice, djece, kao i starijih članova porodice zbog njihove i vlastite sigurnosti.

Ova pozitivna priča o mladom, sada već, bračnom paru u situaciji kakva je zadesila BiH, ali i cijeli svijet, zaista ulijeva nadu u savjesnost i odgovornost svih građana.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.