Život i stil
Otkrio sociolog
Znate li koji parovi imaju najmanji rizik od razvoda? Odgovor bi vas mogao iznenaditi U studiji sprovedenoj 2015., Nicholas je došao do zanimljivih podataka
#

Istraživanja danas pokazuju da se sve više brakova završi razvodom, a da su najčešći razlozi za takvo što nevjera i nasilje u porodici. Ipak, ima i onih koji se na taj korak odluče jer se jednostavno više ne slažu sa partnerom.

Bez obzira na visoku stopu razvoda, sociolog Nicholas Wolfinger otkrio je koji su to parovi koji imaju najsigurnije izglede da potraju.

U studiji sprovedenoj 2015., Nicholas je došao do zanimljivih podataka.

On tvrdi da najveće izglede da brak potraje imaju parovi koji se vjenčaju između 28. i 32. godine.

"Izgledi da brak završi razvodom bili su najmanji kod parova između 28. i 33. godine. To je doba kada napuštamo svoj 'mladalački' period, a ulazimo u onaj zreliji", ističe on.

"To ne znači da su onima što su stariji, izgledi za razvod manji. Onima koji se odluče stupiti u brak u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim, rizik od razvoda postaje veći."

Parovi koji su se odlučili na brak prije dvadesetih imaju čak 38% šansi da se razvedu u narednih pet godina braka.

"Brak je jedinstvena institucija. Mislim da je najbolje vrijeme da se vjenčate onda kada se osjetite spremnima", zaključio je Nicholas.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.