10 C
Sarajevo
23.04.2024

Predstavljen novi trener Basaksehira, potvrđeno da bh. reprezentativac napušta klub

Turski fudbalski stručnjak Okan Buruk (45) i zvanično je postao novi šef stručnog štaba istanbulskog kluba Basaksehira, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik turskog viceprvaka Basaksehira Goksel Gumusdag danas je potpisao dvogodišnji ugovor s Burukom.

Buruk je kao novi trener predstavljen na Basaksehirovom stadionu Fatih Terim.

- OGLAS -

Novi trener Basaksehira, u kojem nastupaju i bosanskohercegovački reprezentativci Edin Višća i Rijad Bajić, mladi je stručnjak koji je igračku karijeru i okončao 2010. godine upravo u tom klubu.

Temperamentni Buruk je u igračkoj karijeri nastupao u ekipama Galatasaraya, Intera i Besiktasa. U šestogodišnjoj trenerskoj karijeri s klupe je vodio šest turskih timova, a Basaksehir će mu biti najveći izazov do sada. Trenerski debi imao je u Elazigsporu u kojem je tada nastupao bh. reprezentativac Ognjen Vranješ.

Predsjednik kluba Gumusdag kazao je kako vjeruje novom treneru Buruku koji mu je dugogodišnji bliski prijatelj.

“Uvjeren sam da će biti uspješan i da će ovoj porodici donijeti titulu koju čekamo pet godina“, kazao je Gumusdag.

Komentirajući medijske natpise o mogućim transferima na ljeto, Gumusdag je kazao da 90 posto tih spekulacija nisu tačne te je dodao da ih ne želi komentirati. Potvrdio je da ekipu napušta bh. reprezentativac Rijad Bajić, kojem je istekla posudba iz italijanskog Udinesea.

“Naš prvi cilj će biti plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a potom je cilj osvajanje titule u Super ligi. Trenutno nemamo namjeru zadržati fudbalere Adebayora, Bajića i Tascija kojima su istekli ugovori“,kazao je Gumusdag.

Novi trener Basaksehira Buruk je kazao kako klub ima velike ciljeve i kako je sretan i zahvalan što je njemu data prilika da ih pokuša i ostvariti.

“Sačuvat ćemo tim koji trenutno imamo i uz nova pojačanja ćemo pokušati doći do cilja. Imamo dobar tim“, kazao je Buruk.

Buruk je naglasio da klub nema namjeru posustajati u borbi za titule, niti bilo kakve redukcije kapaciteta.

“Imamo ciljeve koje smo imali i prethodnih sezona, a to su Liga prvaka i titula u prvenstvu Turske”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA