20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Fizički incident u Prijedoru između predsjednika Boračke i SDS-ovog poslanika

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević tvrdi da ga je u njegovoj kancelariji “desnom rukom po lijevom obrazu” ošamario poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin. Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor i SDS-ov poslanik u NSRS Tubin demantuje ove navode. Sve je kulminiralo i policijskom intervencijom.

Naime, policija će Osnovnom sudu u Prijedoru dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja tuča i fizički napad, te vrijeđanje, nakon prijave Zoran Predojevića da ga je u prostorijama Boračke organizacije napao Milan Tubin, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor. Oni su kazali da se policiji oko 11.35 časova obratio Predojević kada je i prijavio Tubina za verbalni i fizički napad.

Policijski službenici postupili su po prijavi nakon čega su na okolnosti događaja u službenim prostorijama Policijske stanice Prijedor jedan saslušali ove osobe, navodi se u saopštenju.

- OGLAS -

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je danas da ga je prvo telefonom pozvao poslanik SDS-a u NSRS Milan Tubin i pitao ga zašto član Predsjedništva ove organizacije i odbornik SDS-a u Skupštini grada Prijedora Slavko Švraka na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije glasao za skidanje s dnevnog reda prijedloga mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac, a da je potom došao u njegovu kancelariju i ošamario ga desnom rukom po lijevom obrazu.

“On je mene nazvao da pita hoće li Boračka organizacija osuditi Slavka Švraku. Slavko Švraka tamo predstavlja SDS i odbornik je SDS-a, a Boračka organizacija neće politički komentarisati bilo šta”, naveo je Predojević.

On je dodao da Boračka organizacija pomno prati rad Skupštine grada Prijedora i da među odbornicima osim Švrake ima još dva člana koji nikada nisu glasali protiv interesa boračke populacije.

Nakon ovoga, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor i poslanik SDS-a u NSRS Milan Tubin sazvao je konferenciju za medije, u prostorijama SDS-a u Prijedoru, na kojoj je demantovao Predojevićeve izjave:

“Nisam potpuno upoznat o svim izjavama koje je dao, ali jesam sa onim da sam ga šamarao u njegovoj kancelariji. Danas je čovjek izmislio to da sam došao u njegovu kancelariju i da sam ga pleskao. Ja jesam bio sa njim u kancelariji, bili smo sami i pokušao je da me udari. Naravno, morao sam da se branim. U toj odbrani možda sam ga i gurnuo, ali se više ne sjećam toga.”

On je naveo tada da nije riječ o odnosu SDS-a prema svom odborniku Slavku Švraki, nego o odnosu prema Boračkoj organizaciji grada Prijedora i njenom predsjedniku Zoranu Predojeviću.

“Sam sebi je dao za pravo – to je jedan đavo srpskog naroda – da podrži inicijativu i urgira kod određenih ljudi da Kozarac dobije opštinu”, dodao je Tubin.

Nakon što je krajem prošle godine inicijativa za osnivanje opštine Omarska dobila pozitivno mišljenje Skupštine grada Prijedora, na dnevnom redu jučerašnje sjednice našao se i prijedlog mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac.

Odbornik Dalibor Grabež zatražio je povlačenje ove tačke s dnevnog reda, ali je njegov prijedlog dobio podršku 14 od potrebnih 16 glasova. Osam odbornika je bilo uzdržano, a pet protiv. Ipak, o inicijativi se nije raspravljalo budući da je sjednica odmah potom i okončana zbog neusvajanja dnevnog reda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA