12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Bašić prihvatio poziv bivšeg trenera Sarajeva: Učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje

Nakon što su sa svojim klubom 1. Avgust osvojili duplu krunu u Angoli, treneri Dragan Jović i Nedžad Selimović privode kraju zasluženi odmor u rodnom Travniku. Ipak ni tokom pauze naši stručnjaci nisu mirovali, pa su za slijedeću sezonu u stručni štab prvaka iz Luande angažirali još jednog sugrađanina.

Nakon što su sa svojim klubom 1. Avgust osvojili duplu krunu u Angoli, treneri Dragan Jović i Nedžad Selimović privode kraju zasluženi odmor u rodnom Travniku. Ipak ni tokom pauze naši stručnjaci nisu mirovali, pa su za slijedeću sezonu u stručni štab prvaka iz Luande angažirali još jednog sugrađanina.

Tako će im se u Angoli priključiti mladi strateg Nermin Bašić, koji je već završio sve potrebne poslove oko novog angažmana, prenosi Dnevni avaz.

- OGLAS -

“Drago mi je da je Bašić prihvatio naš prijedlog, jer se radi o mladom i već dokazanom treneru. Bašić ispunjava najvažniji uslov za Angolu, odnosno posjeduje profi licencu iz Centra za edukaciju trenera NS BiH. Mi smo u Angoli u konkurenciji sa trenerima iz Portugala, Španije i Brazila, čiji savezi uživaju veliki renome, pa je angažman Bašića i svojevrsna reklama za NS BiH”, pojašnjava Jović, koji je tokom karijere vodio Travnik, Posušje, Zrinjski, Zvijezdu, Sarajevo i Borac, a u Angoli je od 2014. godine.

Novi član stručnog štaba prvaka Angole, Nermin Bašić, nakon matičnog Travnika vodio je Metalleghe BSI, Slogu Simin Han, te Radomlje i Goricu u Sloveniji.

“Veoma sam sretan što ću konačno moći raditi uz trenere Jovića i Selimovića i jedva čekam da startam u novoj sredini. Nakon trenerskog iskustva u Evropi, angažman u Africi za mene je jedan novi izazov i učiniću sve da opravdam ukazano povjerenje”, kaže Bašić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA