15 C
Sarajevo
28.03.2024

Cilja li Vučić ponovo na RS: “Izgubili smo Crnu Goru i Kosovo, tražimo ONO što prije nismo mogli dobiti”! (VIDEO)

– Pre deset dana sam imao žustru raspravu sa Tačijem. Nije pitanje konstruktivne ili destruktivne politike, mi želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kada čujete da gospodin Tači neće da formira ZSO, da neće da ukine takse, onda shvatite da ni međunarodna snaga ugovora ne važi. Nasmejan sam, nemam na koga da budem ljut, pre bih rekao da sam razočaran zbog činjenice da već šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali. Ljutnja nikome ne pomaže, ja sam razočaran, a nasmejan sam jer sam oslobođen krivice za ono što se dešava na Kosovu, jer ja tamo idem da govorim istinu, ono što svi vide – rekao je Vučić i dodao:

– Razgovori u Parizu neće biti laki. Mi smo sada došli u situaciju da pitamo Ameriku da nam pomogne oko ukidanja taksi. Ovo je loša slika o Srbiji, niko ne želi da čuje da na našoj teritoriji nema slobodne trgovine i protoka robe. Iako su oni protivpravno otcepili deo teritorije, mi smo opet krivi i zato su nam uveli takse, a već toliko dugo svi ćute – rekao je predsednik na pitanje o predstojećem samitu u Parizu.

Predsjednik Srbije je objasnio na koji način političari iz Prištine žele da  navodno ucjenjuju Srbiju i njega kao predsjednika i u kakvoj situaciji se nalazi Srbija: 

- OGLAS -

– Ne tražim ništa od Evrope, znam ja da oni neće lako da ukinu takse. Haradinaj danas pred Angelom Merkel neće ni da napomene takse, već će pokušati da formiranje ZSO prebaci na drugu stranu. Takozvano Kosovo je nemačko čedo i mi nemamo mnogo prostora. Ljuljali su ih u kolevci, utrošili deset godina da ga odgajaju, neće sada ići protiv svog čeda. Naša je pozicija sa jedne strane veoma teška, a sa druge strane mi nemamo više šta da se dvoumimo. Budite sigurni da ja neću pristati na to da oni ukinu takse, a da mi priznamo nezavisnost, iako to Amerikanci žele. Sto puta ću ponoviti da ne pristajem na to – rekao je Vućić te dodao: 

– Građani odbijaju Evropsku uniju i ideju razgraničenja, ideja koju sam ja predložio mora da ide na referendum, a ja nikada neću priznati referendum koji ima 30 procenata da je to demokratski referendum. Srbija je ostala bez Crne Gore, izgubila Kosovo, bankrotirala za vreme prethodnih vlasti, a sada za sedam godina mi smo se popravili u svim pitanjima na kojima smo godinama borili. Tiha borba za Kosovo poboljšala je našu poziciju, jer mi danas imamo pravo nešto da tražimo i dobijemo, što ranije nismo mogli – ističe Vučić.

Pogledajte intervju u cijelosti: 

Hadzifejzović pozvao Vučića na TV duel koji ovaj još nije prihvatio: 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA