11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Face na licu mjesta: Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika ostaje bez posla (VIDEO)

Kao što smo i najavili jutros, danas u 10 sati na adresi SRC Ajdinovići stigli su inspektori i službenici policije koji su nakon vještačenja pristupili pečaćenju ulaza u objekat koji je nedavno došao u žižu interesovanja nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove nakon sumnje na trovanje hranom.

Prema riječima advokata Senada Pećanina koji zastupa Ajdinoviće, nakon svih urađenih nalaza na KCUS-u i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno. On je kazao i da su svi uposlenici uradili nove sanitarne preglede.

Vlasnik SRC Ajdinovići je nakon ovog skandala odlučio zatvoriti kompleks te ugasiti kompaniju zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla. 

- OGLAS -

U toku zatvaranja istog, jutros je došlo do incidenta. Tačnije, kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona danas je ušla u Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” da bi provjerila objekt prije nego što bude zapečaćen.

Novinarskim ekipama su inspektori pokušali zabraniti snimanje jer im, kako su naveli, psihološki smetaju u obavljanju posla, no advokat Senad Pećanin kazao je da predstavnici medija imaju pravo biti tu i da nema osnova za takvo nešto.  

Inspektori su potom obavili telefonski poziv, nakon kojeg su kazali da je “komandir rekao da novinari mogu biti ovdje”, ali je zamolio novinarske ekipe da na pet metara ne prilaze inspektorici.

“Mediji su došli, žao mi je što ih nismo više pozvali. Vi ste psihički labilni – kazao je Pećanin tokom rasprave s inspektorima.

Kako je inspektorica pojasnila advokatu Pećaninu, sve česme, kao i aparati na struju bit će provjereni. Navela je i da će, u slučaju štete, vlasnik biti odgovoran. 

Podsjetimo, nakon boravka u SRC-u “Ajdinovići” 18 djece je završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom.

Nekoliko dana poslije u ovom objektu je došlo do velikog požara.

Istraga u ovom slučaju je u toku.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA