15 C
Sarajevo
09.05.2024

Dramatično upozorenje Vladimira Putina Srbiji: “Rat vam kuca na vrata, a u Bosni vam Dodik pada!?”

On je, naime, upozorio na neugodne okolnosti koje su Srbiju počele pritiskati sa svih strana, što bi se moglo preslikati najprije na unutarnje sukobe u toj zemlji, a onda i šire. Upravo zato, u Srbiju je kao ambasadora poslao elitnog diplomatu, najboljeg operativca u kriznim situacijama Alexandera Botsana-Kharchenka:

Pojačavaju se vanjskopolitički, kao i unutarnji pritisci i to je glavni razlog zbog kojeg je Putin odlučio poslati Alexandera Botsana-Kharchenka, koji će sigurno znati kako se nositi sa Anthonyem Godfreyem, novim američkim ambasadorom u Beogradu. Na Balkanu se trenutno lome koplja za prevlast istoka i zapada i s tim se neće stati sve dok se ne odluči pobjednik”, prenose veći mediji iz Srbije.

Na osnovu informacija ruskih sigurnosnih službi, koje je Putin dostavio i Beogradu, problematika se konkretizira ovim riječima:

- OGLAS -

Zemlje iz okruženja krenut će sa zatezanjem oko spornih pitanja, Hrvatska i Bosna zbog neriješenog pitanja granica, dok će se istovremeno raditi i na slabljenju pozicije Milorada Dodika. Kada je riječ o Crnoj Gori, tamo položaj Srba nije mnogo bolji, a postoji i realna opasnost od eskalacije problema zbog otimanja imovine SPC. S druge strane, Makedonija je na putu ulaska u NATO izrazito neprijateljska prema nama zato što njome rukovode zapadni moćnici i albanske partije, koje rade na ostvarenju velikoalbanskog cilja”, dio je ruskog, obavještajnog izvještaja, navodi Dnevno.hr.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA