10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Pogledajte video o virusu koji hrvatski ministar zdravstva smatra izuzetno važnim Beroš: “Ovo je ono u što intimno vjerujem”

Ministar zdravstva Vili Beroš Indexu je poslao video s njemačkog ZDF-a koji govori o pandemiji koronavirusa, a kojeg smatra izuzetno važnim zbog poruka koje se šalju. U njemu se navodi da se ne radi više o tome da spriječimo ljude da dođu u kontakt s virusom, da je ovo pandemija koja se više ne može zaustaviti, međutim video ima važnu poruku za sve i objašnjava koji nam treba biti cilj u ovoj pandemiji.

“Ako sada dozvolimo da se virusi eksponencijalno i ubrzano šire, kao što to rade prirodnim putem, onda će obuzeti svo medicinsko osoblje, bolnice i liječnike. Sada se radi o tome da se talas zaraze raspodijeli na što duži period. Još uvijek će se isti broj ljudi razboljeti, ali ne svi odjednom, već malo po malo. Situacija će se smiriti i svi će biti u mogućnosti dobiti maksimalnu pomoć moderne medicine. To je sada cilj. Što manje zaraze sad na početku. I zato su sada naočigled male stvari, poput pranja ruku, držanja udaljenosti i neodlazaka i neorganiziranja partija, jako važne”, navodi se u videu.

Ministar: U ovo intimno vjerujem

- OGLAS -

Ministar Beroš rekao je za Index da upravo ovaj video pokazuje ono u što on “intimno vjeruje”. Dakle, važna je poruka da se sad na početku smanji zaraza, da se građani pridržavaju uputa, od pranja ruku do samoizolacije, jer je važno da se virus na početku brzo ne proširi jer neće svi zaraženi moći dobiti jednaku liječničku pomoć i skrb.

Baš kao što se u videu navodi, činjenica je da od virusa ne možemo pobjeći, ali se odgovornim ponašanjem može spriječiti brzo širenje virusa. Usporavanjem širenja zaraze daje se šansa oboljelima da se izliječe jer mogu dobiti adekvatnu liječničku skrb, što bi bilo teško u slučaju da odjednom jako skoči broj zaraženih.

Zato još jednom apeliramo na građane da se pridržavaju svih uputa epidemiologa i zdravstvene struke počevši od pranja ruku pa sve do toga da se striktno pridržavaju samoizolacije, ako im je to propisano.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA