Život i stil
Airbnb planira izgradnju svojih objekata za izdavanje Online servis, platforma koja spaja stanodavce, one koji žele da iznajme dio svog prostora na kraći period s turistima. Za 10 godina postojanja ova kompanija je postala izuzetno popularna kod turista širom planete, a sada sprema nešto novo.
# Agencije

Nakon uspješnog stvaranja globalne mreže sa više od 5 miliona domova, stanova i smeštaja za izdavanje, kompanija Airbnb je ove godine ostvarila profit od 38 milijardi dolara. Airbnb neće ostati samo na pružanju usluga povezivanja, već vrlo ambiciozno najavljuju i izgradnju sopstvenih objekata za izdavanje.

 

Iz njihovog odjeljenja za arhitektonsko i urbanističko planiranje najavljuju prve stambene jedinice za izdavanje već 2019. godine. Kuće će biti dizajnirane tako da budu zgodne za dijeljenje,a lokacije će također biti prilagodljive stanarima.

 

Ovaj koncept ne podrazumijeva samo razvijanje nekoliko soba za iznajmljivanje sa dodatnim kupatilom, on za ideju ima stvaranje prostora koji se razvija i transformiše u sve potrebe putnika.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.