Život i stil
Indonežanski nacionalni park Komodo: Zelenilo i bijele pješčane plaže - U četiri naselja na Komodima živi oko 4.000 stanovnika koji se uglavnom bave ribolovom i turizmom. Turistima je jako popularno ronjenje, uglavnom zbog velike bioraznolikosti pomorskog života. Park može primiti do 60.000 turista godišnje

Nacionalni park Komodo u Indoneziji nalazi se na području Malih sundskih otoka, na granici dviju indonezijskih provincija, Nusa Tenggara Timur i Nusa Tengarra Barat, javlja Anadolu Agency (AA).

Obuhvata tri veća otoka, Komodo, Rinca i Padar, te 26 manjih otočića. Otoci nacionalnog parka vulkanskog su porijekla, većinom ih čine brda visine do 735 metara.

Pažnju domaćih i stranih turista privlači zelenilo koje je u kontrastu s bijelim pješčanim plažama i plavim morem u kojem rastu koralji.

Park je osnovan 1980. i prvobitno je bio namijenjen samo zaštiti najvećeg guštera na svijetu, endemskog komodskog varana (Varanus komodoensis).

Komodo zmaj je ugrožena vrsta guštera iz porodice varana koji je nacionalni simbol Indonezije i dolazi s Komodskog otoka. Pretpostavlja se da trenutno u Nacionalnom parku na Komodskom otoku živi nešto više od 3.000 ovih životinja.

U četiri naselja na Komodima živi oko 4.000 stanovnika koji se uglavnom bave ribolovom i turizmom. Turistima je jako popularno ronjenje, zglavnom zbog velike bioraznolikosti pomorskog života. Park može primiti do 60.000 turista godišnje.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.