Život i stil
Indonezija krije malu Veneciju (FOTO) Izgrađena u šumskom području u regiji Cianjur prije 20 godina, Mala Venecija spada među značajnu turističku destinaciju zbog izvorne strukture, čistog zraka, jezera i pogleda na šume.

Park "Mala Venecija", inspirisan čuvenim italijanskim gradom, napravljen na području Zapadne Jave, u Indoneziji, nezaobilazna je destinacija velikog broja domaćih i stranih turista.

Posjetioci, koji dolaze da vide park, u gondolama obilaze sve ono što on pruža. To je posebno interesantno parovima. U sklopu parka se nalaze i teniski tereni, staze za jahanje, bazen i dječije igralište.

Zvaničnik parka Agus Yulianto rekao je da pored lokalnih turista, park posjećuju i turisti iz Singapura, Malezije, Indije i s Bliskog istoka.

"Svake sedmice ugostimo hiljade turista. Tokom vikenda imamo više posjeta. Najviše imamo posjeta Evropljana, ali i Indonežana koji nisu posjetili Veneciju u Italiji", pojasnio je Yulianto.

Inne Diana (42) iz Bandunga, Malu Veneciju je posjetila s djecom.

"Nisam posjetila Evropu. Sretna sam što ovdje imam priliku vidjeti kako izgleda Venecija i voziti se gondolom", ispričala je Diana.

Među posjetiocima je bila i 21-godišnja Sri Ayu Wulandari.

"Tu sam s prijateljima. Ovo je super mjesto za zabavu i posjetu porodica. Gondole mi se jako sviđaju", kazala je Wulandari.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.