Život i stil
Magične fotografije s Treskavice: Snježna idila prelijepe bh. planine Skijajući s vrha Treskavice, pred očima nam je blještao bosanski "Mont Blanc". Bijela planina kao magnet privlačila je naše poglede, napisali su članovi Extreme Sports Club Scorpio otac i sin Edin i Irijan Durmo

Skijajući s vrha Treskavice, pred očima nam je blještao bosanski "Mont Blanc". Bijela planina kao magnet privlačila je naše poglede, napisali su članovi Extreme Sports Club Scorpio otac i sin Edin i Irijan Durmo uz objavu fotografija na svom Facebook profilu.

Također, ova “divlja strana” planine, iznad uspavanih zabjelašničkih sela, zadnjih godina pribježište je od one prave divlje, urbane strane planine. Muzički znalci prepoznaće parafrazu na legendarnu muzičku numeru još legendarnijeg Loua Reeda – “najbrže desnice zapada”, napisali su.

Prošlosedmična skijaška tura na Treskavicu mogla bi proći kao antologijska ili “no coment”. Paklijaš, Mala Ćaba, Đokin toranj kako već ko naziva najviši vrh…uspon i skijanje sa vrha za pamćenje, u vanvremenskom i, skoro vanzemaljskom ambijentu naše najljepše planine. Da, u Tresku smo bili zatreskani… i, ostali za sva vremena!, napisali su otac i sin.

Zahtjevna skijaška tura od skoro 25 kilometara u trajanju od 9,5 sati sati ovjekovječila je zimsko izdanje vrhova Treskavice donoseći nestavrno lijepe fotografije nastale ovdje u BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.