Život i stil
Najljepši gradići i sela u Francuskoj koje trebate posjetiti na proljeće Francuska je jedna od najposjećenijih zemalja na svijetu koja ima toliko toga za ponuditi – najpopularnije svjetske znamenitosti, turistička mjesta i vrhunsku gastronomiju, da navedemo samo dio
#

Francuska je jedna od najposjećenijih zemalja na svijetu koja ima toliko toga za ponuditi – najpopularnije svjetske znamenitosti, turistička mjesta i vrhunsku gastronomiju, da navedemo samo dio.

Zemlja je to bogate historije, kulture i predivnog krajolika koja oduševljava na mnogim područjima. Osim glavnog grada Pariza koji je na wish listi gotovo svakom zaljubljeniku u putovanja, Francuska ima i brojne druge prekrasne gradove i regije koje uistinu vrijedi istražiti. Provansa sa svojim nepreglednim poljima lavande, glamurozni Cannes, divan Strasbourg ili šarmantni Marseille – mogli bismo ih nabrajati do kraja ovog članka.

Međutim, Francuska je puna i prelijepih gradića i sela koji izgledaju kao mjesta iz slikovnice. Iako je i njih nemoguće sve nabrojati, mi smo ih ovdje izdvojili nekoliko uz preporuku da ih svakako posjetite kad vas put odvede u ovu divnu zemlju.

COLMAR
Colmar se nalazi u najmanjoj francuskoj kopnenoj regiji Alsace i jedan je od najljepših i najromantičnijih gradova na svijetu. Njegove slikovite ulice s kućama s prepoznatljivim drvenim gredama i u različitim bojama privlače turiste iz svih krajeva svijeta jer izgledaju kao da su nacrtane. S obzirom da je pun malih kanala, Colmar je dobio nadimak ‘mala Venecija’. Grad je karakterističan po dobro očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima, muzejima i prekrasno uređenim ulicama. Vrlo je popularno odredište u božićno doba, ali jednako je lijep i u proljeće, kad sve procvjeta. S obzirom da je regija Alsace poznata po izvrsnom bijelom vinu, sjednite na terasu kafića i uz čašu vina uživajte na proljetnom suncu.

  / 

ANNECY
Annecy se nalazi na vrhu istoimenog slikovitog jezera na jugoistoku Francuske, 35 kilometara od Ženeve. Baš kao Colmar, i Annecy ima tu autentičnost i upečatljive, pastelne kućice okićene cvijećem koje se nalaze uz kanal. Iako je Annecy najveći grad na ovoj listi (ima oko 127 hiljada stanovnika), šarma mu ne nedostaje. Šetnja njegovim ulicama dat će vam isti osjećaj kao da ste u najmanjem francuskom selu.

  / 

GORDES
Gordes je jedan od najšarmantnijih gradića u Francuskoj. Nalazi se na brežuljku u Provansi, a upravo ga lokacija čini jednim od najljepših mjesta na kojem možete uživati u zalasku sunca. Samo 10 minuta od centra grada nalazi se crkva Sénanque Abbey iz 12. vijeka koja je okružena prekrasnim poljem lavande, što je prizor koji će vam se urezati u pamćenje. Ovaj čarobni gradić naseljen je još od razdoblja antičkog Rima, od kad datiraju i neke građevine koje se dan danas ovdje nalaze. Ljepota gradića, mediteranska klima i prekrasna polja lavande učinili su od ovog mjesta raj za dušu i tijelo.

  / 

ÉTRETAT
Étretat je mjesto koje se nalazi u Normandiji, a zbog svojih bijelih litica i tri prirodna kamena luka koji se nadvijaju iznad Atlanskog oceana, vrlo je popularno odredište za jednodnevni izlet. Bijele stijene su zbog svog iznimnog izgleda i oblika bile inspiracija i brojnim impresionistima poput slavnog Claudea Moneta. Osim divnih litica i bijelih šljunčanih plaža, ovaj šarmantni gradić nudi puno više od toga. Šetnja gradom odvest će vas do drvenih natrkivenih tržnica kao i do Clos Lupine, tipične stare vile u gradu koja skriva brojne tajne.

 

  / 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.