Život i stil
Najopasnijih i rizične destinacije za putovanja - interaktivna mapa Kako je sigurnost na prvom mjestu, svi svjetski putnici sada mogu, jednim klikom, provjeriti koliko je sigurna neka destinacija koju žele posjetiti.
# Agencije

Na internet stranici www.travelriskmap.com možete provjeriti koliko je bezbjedna neka destinacija. Prilikom unosa imena destinacije koju želite posjetiti dobijate sve relevantne podatke poput onih kolika je stopa kriminala, kakvo je realno stanje na putevima, pa čak i zdravstvenu situaciju u željenoj zemlji.

Prema podacima pomenute stranice, najrizičnije zemlje na svijetu su Afganistan, Irak, Somalija, Sirija, Mali, Jemen, Libija, Centralnoafrička Republika i Sudan, pa se ne preporučuje da bez neke prijeke potrebe putujete tamo.

Na interaktivnoj mapi možete još saznati i koje destinacije nisu bezbjedne u zdravstvenom smislu, zbog zaraznih bolesti i epidemija, pa su za posjetu, pored trenutno kineskog Wuhana, najrizičnije destinacije Sijera Leone, Liberija, Niger, Venezuela i Haiti.

Što se tiče stanja na putevima, najopasnije zemlje su Tajland, Vijetnam, Venezuela, Belize, Saudijska Arabija, Dominikanska Republika i Južna Afrika.

Ukoliko se spremate na put, ova internet stranica vam može obezbijediti neke od osnovnih podataka kako biste se mogli pripremiti za putovanje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.