Život i stil
Oaza Siwa u Egiptu - jedno od najčudnijih mjesta za posjetiti Ova oaza proteže se na oko 80 kilometara duljine i oko 20 kilometara širine, a okružena je nepreglednom pustinjom. Poznata je i zbog nekoliko slanih jezera u kojima turisti rado plutaju
# Facebook/Instagram

Za ljude željne mira, savršeno mjesto za odmor je oaza Siwa, jedno od najizoliranijih naselja u Egiptu. Nalazi se oko 50 kilometara od granice s Libijom na zapadu zemlje, a 560 kilometara od Kaira.

Tamo živi oko 23.000 ljudi kojima su poljoprivreda i turizam glavni izvori prihoda. Najviše uzgajaju datulje, koje se mogu vidjeti svako malo, te masline. U blizini ove oaze mogu se pogledati hramovi posvećeni bogu Sunca (Amon-Ra).

Inače, ova oaza proteže se na oko 80 kilometara duljine i oko 20 kilometara širine, a okružena je nepreglednom pustinjom. Poznata je i zbog nekoliko slanih jezera u kojima turisti rado plutaju, a fotke objavljuju na društvenim mrežama.

Iz tih slanih jezera kojima je oaza okružena dobivaju vrlo kvalitetnu sol zbog je mještani nazivaju i 'oazom bijelog zlata'.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.