11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Dinamo sa Bosancima u pokušaju ispisivanja nove historije

Fudbaleri Dinama večeras igraju historijsku utakmicu na Maksimiru protiv Viktorije Plzena u okviru šesnaestine finala Evropske lige.

U prvom meču prije sedam dana Viktorija je slavila pred svojim navijačima sa 2:1, ali u Dinamu su itekako zadovoljni rezultatom pred revanš. Ovo je historijski meč za Modre jer se mogu naći u osmini finala ovog takmičenja što bi sigurno bio nevjerovatan uspjeh.

Utakmica se igra večeras od 18:55 sati na Maksimiru i prema svemu sudeći stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer za ovaj meč vlada nevjerovatno interesovanje. Iako je do utakmice ostalo još tri sata mediji u Hrvatskoj prenose da je već poznat sastav Dinama.

- OGLAS -

Dinamo će po historijski uspjeh krenuti veoma ofanzivno, a u početnom sastavu će biti u bh. dvojac Izet Hajrović i Amer Gojak. Sigurno je da se od Hajrovića očekuje mnogo toga u napadu, dok će Gojak biti zadužen za kreiranje akcija.

Dinamo će igrati u sastavu: Livaković, Leovac, Dilaver, Theophile, Moharrami, Ademi, Gojak, Olmo, Oršić, Hajrović i Petković, prenosi sportsport.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA