5 C
Sarajevo
25.04.2024

Škoda modernizovala model Fabia R5

Na Ženevskom sajmu automobila (7 – 17. mart 2019.) ŠKODA Motorsport će predstaviti svoj reli auto koji usvaja ključne elemente dizajna za 2019. godinu ŠKODA FABIA putničkog automobila.

Pored toga, reli automobil dobija tehnička poboljšanja. Na primjer, 1,6-litarski turbo motor nove generacije znatno je unapređen i poboljšana je snaga motora. ŠKODA FABIA R5 bi trebalo da bude sertifikovana od strane Međunarodnog Motorsport Ose Federacije FIA u drugom kvartalu 2019. godine kasnije će biti na raspolaganju kupcima širom svijeta.

Nova generacija ŠKODA FABIA R5 reli automobila, ima novi dizajn farova i poboljšanja u vidu performansi i pouzdanosti. “Sljedeća generacija našeg višestrukog pobjednika Škoda FABIA R5 je važan model koji želimo da predstavimo našim klijentima širom svijeta , kaže Mihail Hrabanek, šef odseka za ŠKODA Motorsport.

- OGLAS -

Poslije testiranja hiljadama kilometara na makadamu i asfaltnim putevima, kao i na snijegu i ledu, redizajnirana ŠKODA FABIA R5 prati u stopu najuspešniji reli automobil u istoriji ovog brenda. Sigurni smo da će nakon procesa homologacije naši kupci dobiti auto, koji je u potpunosti razvijen i spreman za konkurenciju. Temeljitost u razvoju novog reli automobila ima apsolutni prioritet za ŠKODA Motorsport. Mi strogo pratimo procese upravljanja kvaliteta i kontrole, kao i u proizvodnji automobila Škoda , “naglašava Hrabanek.

U 2018. godini su se nizali uspjesi u FIA World Reli Championship. Kao rezultat pojačanih napora, ŠKODA timovi su bili uspješni u svijetu, osvojivši u FIA Azija-Pacifik Reli Championship (APRC), FIA Južne Amerike Championship (CODASUR) FIA Afrički Reli Championship (ARC) i 17 nacionalni reli sa modelom ŠKODA FABIA R5.

Do kraja prošle godine, 252 ŠKODA modela FABIA R5 je isporučeno širom svijeta, a kupcima u 2018. godini je prodato 80 automobila. U 2019. ŠKODA Motorsport će učestvovati sa dva automobila na FIA svetskom Reli šampionatu. Finski mladi vozač Karle Rovanpera i suvozač Jonne Halttunen će se takmičiti na novom WRC 2 Pro prvenstvu. Aktuelni WRC 2 šampion Jan Kopecky i Pavel Dresler iz Češke će takodje biti učesnici trke. Oni će takođe pokušati da odbrane titulu Čeških reli šampiona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA