3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Admir Katica o napretku u slučaju “Dženan Memić”: Rad Ad hoc tijela je očigledno dao rezultat

“Apsolutno podržavam svaki vid zakonitog nastojanja da se utvrde sve neophodne činjenice, da se rasvijetli svaki događaj i da se dođe do istine, ne samo u slučaju ‘Dženan Memić’, nego i u svakom drugom slučaju”, kazao je ministar Katica.

Poentirao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uvijek biti na raspolaganju svim takvim nastojanjima.

“Očigledno je da je rad Ad hoc tijela Komisije za sigurnost Skupštine KS dalo svoje rezultate i da je sve to bilo neophodno da se isprave određene anomalije u funkcionisanju sistema, posebno policije”, kazao je Katica.

Napominje kako se postojanje i rad tog tijela u današnjim hapšenjima potvrdio kao opravdan i dobar.

- OGLAS -

U izvještaju Ad hoc tijela, koji je Klix.ba ekskluzivno objavio jula 2018. godine, tretirala se ulogu uhapšenog policajca Hasana Dupovca nakon što je nastradao Dženan Memić na Ilidži.

Na pitanje da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u konkretnom slučaju ustupalo podatke Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Katica odgovara da ne želi ulaziti u operativni dio rada Uprave policije.

“Podržavam svaki vid zakonitog nastojanja da se utvrdi istina”, zaključio je Katica koji se kao ministar unutrašnjih poslova do sada nije sastajao sa Murizom Memićem, ocem stradalog Dženana Memića.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA