12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Forto: Dogovorena nabavka prečistača zraka za sve vrtiće JU Djeca Sarajeva

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto potvrdio je kako je, na današnjem sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice u Sarajevu, obezbijeđeno finansiranje za nabavku prečistača zraka u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva, kao i maski za kvalitet zraka, javlja Anadolu Agency (AA).

U Sarajevu je danas održan sastanak delegacije Vlade Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Edinom Fortom, s predstavnicima međunarodne zajednice, među kojima i brojni ambasadori. Tema sastanka bilo je aktuelno pitanje zgađenosti zraka u KS-u.

Forto je poručio kako je na današnjem sastanku ”obezbijeđeno finansiranje za nabavku prečišćivača zraka i maski za kvalitet zraka”.

- OGLAS -

“Obezbijedili smo finansije za nabavku prečišćivača zraka u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva, te maske za kvalitet zraka koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog svog posla moraju raditi napolju, što se posebno odnosi na policijske službenike”, rekao je Forto.

Dodao je kako je riječ o kratkoročnim mjerama, dok su sve druge srednjoročne i dugoročne mjere koje ova Vlada poduzima pozdravljene.

Jedan od učesnika današnjeg sastanka bio je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field, koji se u vezi s sastankom oglasio na društvenoj mreži Twitter.

“Važni razgovori danas između Kantona Sarajevo i međunarodnih partnera o kvaliteti zraka. Dobri koraci se poduzimaju, ali su odlučnije radnje potrebne na svim nivoima”, poručio je Field, dodavši hashtag oznaku “#NeGušimoSarajevo”.

Ambasadori su na današnji sastanak došli s maskama na licu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA