Život i stil
7 navika zdravih ljudi Gotovo sve osobe žele poboljšati kvalitetu svoje prehrane, te zdravlje organizma. U društvu stalnih trendova i marketinški nametnutih rješenja dobrog zdravlja, lako se izgubiti. Trebamo li sve te proizvode da bismo bili zdravi i energični ?
#

Nerijetko su savjeti nutricionista i doktora kvalitetni,  različiti i neobični. Put do zdravlja zasigurno nije jedan i ne uključuje izgladnjivanjeizbacivanje većih grupa namirnica iz prehrane i slično. 

1. Učinite zdravu hranu vidljivom

Voće stavite u zdjele, na jasno vidljivo mjesto. Ovaj trik će dobro doći u trenucima gladi. Nećete zaželjeti čokoladu za užinu, već ćete u ruke uzeti bananu iz zdjele.

U svom frižideru učinite isto! Voće i povrće prebacite na lakše vidljive police, ne na dno frižidera. Na taj ćete način uvijek biti svjesni svoje odluke o boljitku zdravlja te ćete prije posegnuti za kvalitetnim namirnicama.

Nemojte  dozvoliti da u kućanstvu nemate nekoliko komada voća, salate koje ćete koristiti za prilog ili povrća koje će obogatiti vaš ručak.

Koristite manje tanjire i zdjele. Ovaj trik pomaže jer ćete dobiti dojam punog tanjira, dok zapravo jedete manje porcije. Ovaj se savjet ne odnosi na salate!

2. Smanjite unos mesa

Neka se vaši obroci temelje na žitaricama i mahunarkama, ne mesu. Ako pazite na svoj holesterol, nije vam nova informacija o potrebi smanjivanja količina mesa koje unosite u organizam. Doručak, ručak i večera ne smiju svi sadržavati meso! 

 

 

3. U kupovinu idite siti i s popisom u ruci

Ne kupujte nezdravo! Najjednostavniji savjet koji vodi zadovoljstvu pri odabiru jela je ne kupovati ono što ne želite u svom organizmu. Uz ovo, stoji savjet da u kupovinu nikada ne odlazite gladni i bez popisa potrebnih namirnica! U suprotnom će gladne oči nadjačati razum. Nabavit ćete proizvode koji vam zapravo nisu potrebni, a račun će biti veći od očekivanog.

4. Stavite trenerku pored kreveta

Ako želite više vježbati preporučljivo je da opremu za vježbanje (trenirku, tenisice i sl.) stavite u blizinu svoga kreveta. Tako će prva stvar koju ugledate biti ono čemu ste se odlučili posvetiti. Obavite tjelovježbu odmah ujutro jer je vrlo vjerojatno da ćete tijekom dana izgubiti volju ili se okupirati stvarima koje će postati prioritet.

 
5. Kupujte smrznuto povrće

Smrznuto povrće izvrstan je i jeftin način unosa veće količine vitamina, minerala u organizam, bez da ste potrošili nerazumnu količinu novca.  Smrznuto povrće često je bolje od svježeg.

/
6. Koristite kuhinjsku vagu 

Ne savjetujemo da vagu koristite uvijek, ali povremeno izmjerite količinu svojih porcija kako biste dobili uvid u količinu i tip hrane koju konzumirate.

 7. Meal prep

Pripremite svoje obroke unaprijed. Onemogućite si unos peciva, masnog ili slatkog uzrokovan instantnom gladi koja zahtjeva brzo rješenje

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.