17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Crnoj Gori odobreno 84.000 doza vakcina ‘AstraZeneca’

Crnoj Gori je putem Kovaks programa odobreno 84.000 vakcina “AstraZenecae”, a prvi kontigent bi trebalo da stigne u drugoj polovini februara, saznaje CdM koji je imao uvid u dokument koji je Kovaks poslao Ministarstvu zdravlja, prenosi Antena M.

U dokumentu se navodi da Crna Gora može očekivati da će prvi kontigent vakcina dobiti u narednih nekoliko sedmica. Predviđeno je da u prvom kvartalu stigne 25 do 35 posto, a ostatak u drugom kvartalu.

Dolazak vakcina putem Kovaks programa dogovorila je Vlada Duška Markovića, preko Ministarstva zdravlja.

Stalna Misija Crne Gore pri Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama, u Ženevi početkom jula, je dostavila Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu vanjskih poslova, informaciju u vezi pristupa Kovaks mehanizmu za vakcine protiv virusa korona.

- OGLAS -

Crna Gora je 10. jula potvrdila zainteresiranost za nabavku vakcina.

U dokumentu koji je Kovaks proslijedio Ministarstvu zdravlja ističu zadovoljstvo što mogu Crnu Goru da obavijeste da može očekivati distribuciju doza vakcina “AstraZeneca” – AZD1222.

Kovaks savjetuje da Ministarstvo zdravlja preduzme potrebne korake što je prije moguće, kako bi se izbjegla potencijalna kašnjenja u prijemu ove vakcine.

“Ako ne budete spremni da to učinite u zadatom roku, obavijestite nas što je prije moguće kako bismo mogli ponovo da distribuiramo ove doze drugom učesniku Programa. Redovno ćemo slati novosti o očekivanim dozama”m navodi se u dokumentu koji je proslijedio COVAX, a u koji je CdM imao uvid.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA