12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Kurić: Uvijek ćemo biti podrška sportistima Specijalne olimpijade

 Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo uvijek će biti podrška našim sportistima Specijalne olimpijade – rekao je ministar Mirvad Kurić na današnjem prijemu za sve osvajače medalja i učesnike Svjetskih igara Specijalne olimpijade.

Predstavnici BiH osvojili su tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih medalja, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj. Zlatom su se okitili Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i inkluzivna nogometna reprezentacija BiH.

– I ovaj put ste predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate, potvrdili zašto ste naš ponos – istakao je Kurić.  

- OGLAS -

Po riječima izvršne direktorice Specijalne olimpijade BiH Kade Delić, ovo je bilo najuspješnije takmičenje za sportiste sa invaliditetom iz BiH, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

– Osvojene medalje pokazatelj su velikog rada i zalaganja sportista, trenera i svih drugih uključenih u ovaj projekat – rekla je Delić.

Uime cijelog tima Specijalne olimpijade zahvalila je ministru Kuriću na kontinuiranoj podršci Ministarstva, koje je prepoznalo vrijednosti onoga čime se bave i koje im pruža najveću finansijsku podršku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA