Život i stil
CDC na listu dodao šest mogućih simptoma korona virusa Pojačan osjećaj hladnoće, učestala drhtavica, bolovi u mišićima, glavobolja, bol u grlu i gubitak čula ukusa ili mirisa, su mogući simptomi korona virusa koji su se našli na listi američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.
#

Na njihovoj listi nalazila su se do sada tri simptoma koronavirusa: groznica, kašalj i gubitak daha.

U slučaju otežanog disanja, neprestanih bolova, osećaja pritiska u grudima, prebojenosti usana ili lica (plave usne), zbunjenosti ili veoma teškog razbuđivanja, ljudima sa ovakvim simptomima preporučuje se da odmah zatraže medicinsku pomoć, piše "USA Today".

COVID-19 se u skorije vreme dovodio u vezu i sa nekim drugim simptomima, poput probavnih tegoba i plavičastih ili ljubičastih lezija na prstima ruku ili nogu.

Takođe su prijavljeni i iznenadni moždani udari prouzrokovani korona virusom kod pacijenata u tridesetim ili četrdesetim godinama do kojih je došlo zbog problema sa zgrušavanjem krvi.

Dr Thomas Oxley, neurohirurg iz bolnice "Mount Sinai Health System" u New Yorku, primijetio je da dolazi do stvaranja velikih ugrušaka u arterijama koji vode teškim moždanim udarima.

"Većina ovih pacijenata nije imala prateće bolesti i bili su kod kuće sa blagim simptomima, a u dva slučaja nije bilo nikakvih simptoma COVID-19", dodao je dr Oxley.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.