10 C
Sarajevo
19.04.2024

Kakvi smo to ljudi: Vozač udario djevojku na pješačkom, pa hladno produžio (VIDEO)

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač “sitroena C3” udario djevojku na pješačkom prelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće.

Portal Avaz u posjedu je video snimka nesreće, na kojem se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prelazu kada je naišao “sitroen” i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio.

Nakon toga, povrijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

- OGLAS -

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće dešavaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

Podsjećanja radi, u novembru 2017. godine dogodila se najteža saobraćajna nesreća kada je na pješačkom prelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prelazu.

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim, sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovo apeluje na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju ovakve nesreće.

Povrijeđen pješak u Lukovom Polju
Sinoćnja nesreća na Bulevaru nije usamljen slučaj, naime, novi primjer bahatosti vozača zabilježen je i na pješačkom prelazu kod skretanja za Lukovo Polje.

Naime, vozač “golfa 4” najprije je skrenuo preko duple pune linije, a potom udario pješaka na pješačkom prelazu. Ponudio mu je novac da ne zove policiju, a nakon što ovaj to nije htio, pobjegao je u pravcu Lukovog Polja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA