Život i stil
Evo kako možete otpušiti začepljene sinuse za samo 30 sekundi! Ovo je nevjerojatno laka i efikasana metoda da otpušite sinuse i riješite se nagomilane sluzi, bez ikakvih farmaceutskih proizvoda
#

Svima nam se dešava da se probudimo ujutru zapušenog nosa, pogotovo tokom sezone alergija. Zato vam donosimo ovu interesantanu metodu kako da oslobodite kanale i otpušite sinuse.

Naravno, ovo nije metoda kojom se možete izliječiti od uzroka, ali može da pomogne u kritičnim situacijama. Bilo bi dobro i da uključite začinjenu i ljutu hranu u ishranu, jer i ona djeluje protiv zapušenih sinusa i sporednih nosnih šupljina. Pored toga, možete da držite na čelu morsku so, zagrijanu na 40 stepeni i umotanu u maramicu.

Evo kako da otpušite sinuse:

Prvi korak – stavite jezik na nepce i pritisnite dobro, napravite pokret kao da hoćete da uvučete jezik u grlo, ali zbog pritiska on ostaje uz nepce.

Drugi korak – stavite palac na tačku koja se nalazi tačno između obrva.

Treći korak – Pritisnite prstom tačku između obrva. Pritisak treba da bude prilično jak, a u isto vrijeme učinite opisani pokret jezikom, sve to u trajanju od 30 sekundi.

Nos bi trebalo odmah da procuri i sinusi se oslobode nagomilane sluzi. Prilikom ove vježbe, kosti oko sporednih nosnih šupljina se malo pomjeraju i tako oslobađaju kanale.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.