Život i stil
Evo kako se možete riješiti uraslih dlaka nakon brijanja Donosimo savjete kako da spriječite ovu pojavu.
#

Urasle dlake prije ili kasnije problem su za većinu ljudi, a pretežno žena. Do ove pojave dolazi usljed brijanja koje je preblizu površini kože, što može dovesti do rotacije osovine dlake i urastanja ili izbrijavanja dlaka u smjeru suprotnom od smjera rasta dlake. 

Donosimo savjete kako da spriječite ovu pojavu.

Ne propuštajte priliku za piling

Smatra se da je jedan od najlkaših načina za sprečavanje urastanja dlaka redovan piling nogu i drugih tjelesnih zona koje brijete. Piling će vam također omogućiti da se riješite ćelija mrtve kože.

Koristite četkicu za tijelo

Ako se borite s upornim, "tvrdoglavim" i vrlo jakim dlakama na rukama ili nogama, upotreba četkica za tijelo bit će korisna u njihovom uklanjanju, ali u slučaju da nemate problem s osjetljivom kožom.

Uvijek pribjegavajte pjeni za brijanje

Pjena ili gel za brijanje neizbježni su ako tjelesne dlake uklanjate na najučestaliji način, brijačem. Nikada ne brijte dlake bez primjene pjene ili gela, jer će brijanje "na suho" napraviti kontraefekat i povećati broj uraslih dlaka.

Koristite kvalitetan brijač

Investicija u kvalitetan brijač je nužna i na njemu nikako nemojte štedjeti. Tup ili nekvalitetan brijač iritiraju kožu, manje su efektni i dovode do ponovnog urastanja dlake. Brijač, uz to, redovno mijenjajte.

Također, preporučuje se da dlake ne uklanjate brijanjem u suprotnom smjeru, jer se i time pospješuje pojava uraslih dlaka. Uz to, izbjegavanje voska za uklanjanje dlačica, neposuđivanje pribora za brijanje ni od koga drugog i udobna pamučna odjeća su također ključni u preveniranju ove pojave.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.