11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Skaka darivao drugo umjesto prvo novorođenče u 2019.: Nisu nam javili na vrijeme

Samo nekoliko minuta iza ponoći 1. januara 2019. godine gradonačelnik Skaka je stigao u Kliniku za akušerstvo i porodiljstvo u KCUS-u kako bi darivao sretnu majku i prvu bebu koja je rođena u Sarajevu ove godine.

Ipak, ništa ne bi bilo sporno da se devet minuta ranije u Općoj bolnici u glavnom gradu BiH nije porodila jedna majka i tako na svijet donijela prvo novorođenče 2019. godine u Sarajevu.

Novorođenče koje je darivao Skaka rođeno je devet minuta iza ponoći, što je potvrđeno za Klix.ba na KCUS-u, dok je u Općoj bolnici za naš portal rečeno da se jedna majka kod njih porodila tačno kada su se poklopile kazaljke.

- OGLAS -

“Prema zvaničnom protokolu beba je rođena tačno u 00:00 sati. To je prva beba koja je rođena u 2019. godini u Sarajevu, teška četiri kilograma i duga 55 centimetara”, rekao je za Klix.ba direktor Opće bolnice Zlatko Kravić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na ovu temu za Klix.ba je kazao kako je dugogodišnja praksa da bolnice jave službi gradonačelnika kada se porodila prva beba, te da nakon toga gradonačelnik krene u obilazak i darivanje. Iz Gradske uprave ističu da se iz Opće bolnice nije niko javio.

“Tradicija darivanja prvorođene bebe u Sarajevu traje već dugi niz godina. Svake godine je ista praksa, nadležna gradska služba odmah nakon ponoći očekuje poziv iz sarajevskih porodilišta. Ove godine, prvi poziv je nekoliko minuta iza ponoći stigao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te je uručen poklon sretnoj majci. Međutim, naknadno smo iz medija saznali informaciju da je, nešto ranije, rođena i beba u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš”, kazao je Skaka.

Iz Gradske uprave su istakli da, iako nisu obaviješteni na vrijeme, gradonačelnik je ove godine odlučio darivati i porodilju iz Opće bolnice, uz najljepše želje za sve majke u novoj 2019. godini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA