Život i stil
Ispunite svoje novogodišnje odluke prije Nove godine Novogodišnji praznici su vrijeme kada ne razmišljamo o kontrolisanoj ishrani, vježbanju i zdravom životu. Većina ljudi želi da počinje ništa novo dok ne počne i nova godina.
#

U međuvremenu, novogodišnje odluke često ostaju samo slova na papiru koja u nama već od prvog trena mogu izazvati osjećaje neuspjeha i nezadovoljstva samim sobom. Možda su ovo dovoljni razlozi da razmislite o svojim navikama i napravite novogodišnju odluku i prije nego što Nova godina pokuca na vaša vrata.

 

Već početkom decembra se možete posvetiti aktivnostima koje vas ispunjavaju ili nečemu što ste odavno planirali da naučite. To može biti sviranje, plesanje, vježbanje ili slično. Cilj neka vam bude prvi dan sljedeće godine. Tada provjerite koliko ste napredovali u svom naumu.
Počnite sa malim stvarima

 

Vrijeme je novogodišnjih praznika, što znači da imate više slobodnog vremena. Počnite sa nečim lakšim kao što je, na primjer, čitanje knjige, uplatite mjesečnu članarinu u teretani ili otiđite u najbliži park na trčanje.

 

Uspješan mali korak nas obično inspiriše da pređemo na onaj veći

 

Taj veći korak je, u stvari, Nova godina. Tako je. Novogodišnje odluke su možda stereotipne, ali definitivno im je glavna ideja da možemo promijeniti nešto oko sebe, ako ne i sebe. Zaslužujemo da možemo da se promijenimo nabolje i da korak po korak damo sebi vjetar u leđa da napravimo veće promjene.


Ako ste učinili toliko mnogo za samo mjesec dana, zamislite šta sve možete uraditi kroz cijelu godinu.


Manje pritiska

 

Ne morate čak nikoga obavijestiti o vašim malim odlukama. Istina je da kad javno objavite da ćete nešto promijeniti, sama ta činjenica stvara pritisak na vas jer niste obećali samo sebi, već i vašim najmilijima. Kada odluku zadržite za sebe i ako je ne ispoštujete, osjećaćete manju krivicu i biće vam jednostavnije preći preko toga.

 

Neki od nas bolje podnose pritisak od drugih, neki čak rade bolje pod pritiskom, ali kada imate odluku koja je pod manjim pritiskom, ne možete ništa izgubiti ako pokušate. Zato su male odluke dobre.
Bolji osjećaj

 

Kraj godine je težak period. Prisjećate se stvari koje su se vama dogodile, i koje su se dogodile u svijetu. Pitate se da li je bilo više dobrih ili loših. Morate shvatiti da koliko god nestvarno zvučalo, vrijeme je nebitno. Ono za šta se odlučite na čemu ćete raditi početkom nove godine, može da počne i sad!

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.