15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Općina Centar podržala Ljetnu scenu SARTR-a

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak o izdvajanju sredstava za potrebe održavanja Ljetne scene Sarajevskog ratnog teatra u dvorištu koje dijele sa Osnovnom školom „Musa Ćazim Ćatić“. Zaključak u vrijednosti od 5.000 KM, sredstva koja su izdvojena s granta za podršku naučnim i ustanovama kulture, manifestacijama, festivalima i projektima, je u ime općinskog načelnika uručio njegov savjetnik Osmo Babić.

Sredstva su odobrena s ciljem povećanja pozorišnih i drugih umjetničkih sadržaja tokom ljeta za stanovnike općine Centar. 

U ime Sarajevskog ratnog teatra ovaj dokument je preuzeo direktor Aleš Kurt.

- OGLAS -

–Mi smo pokušali da nađemo najbolji mogući modus da publika dolazi u teatar i gleda predstave te sluša koncerte i istovremeno ima mogućnost socijalne distance. Nadam se da će ovaj teatar prerasti u pravu ljetnu scenu koja će biti na ponos građanima općine Centar i Sarajeva,  tako da će nam ostati i nešto dobro od ove situacije. S obzirom na troškove ovog projekta pokušavamo na razne načine doći do potrebnih sredstava te apliciramo na razne grantove, na koji se odazvala Općina Centar  i načelnik Ajnadžić, kako bismo mogli održati teatar. Želimo na ovaj način našim građanima pružiti jedan povremeni osjećaj normalnosti, odnosno pokazati da se neke stvari u životu normalno odvijaju kao što smo to radili proteklog rata i opsade grada, objasnio je Kurt.

Ovom prilikom je također potpisan protokol o izdvajanju 5.000 KM za potrebe adaptacije prostorija u Muzeju „Alija Izetbegović“.

U ime ove javne ustanove ugovor je potpisala direktorica Nađa Berberović-Dizdarević.  

Uručenju zaključka i potpisivanju protokola je također prisustvovao i Fahrudin Kurtović, šef Kabineta načelnika Općine Centar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA