-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Dino Mustafić: Nikada neću zaboraviti moje mile Eminu Zečaj i Adija Lukovca

Poznati bosanskohercegovački filmski i pozorišni autor Dino Mustafić oprostio se danas od Emine Zečaj, poznate interpretatorke sevdalinke, koja je sinoć u Sarajevu preminula u 89. godini, javlja Anadolu Agency (AA). 

Mustafić je imao priliku sarađivati sa Zečaj tokom rada na filmu “Remake” iz 2003. godine, za koji je filmsku muziku radila zajedno s Adijem Lukovcem, koji je također napustio ovaj svijet 2006. godine. 

“Draga, veličanstvena Emina, hvala za sve što si nam darovala. Imao sam privilegiju raditi sa tobom i Adijem Lukovcem na filmu. Nikada vas neću zaboraviti mili moji”, poručio je Mustafić u poruci objavljenoj na njegovom Twitter profilu.

- OGLAS -

 Zečaj je preminula je sinoć u svom domu u Sarajevu u 89. godini, potvrđeno je jutros iz Art Kuće Sevdaha. Pored stotina snimaka za arhiv nekadašnjeg Radija Sarajevo, Zečaj je objavila pet singl ploča, 4 LP albuma te četiri CD-a. 

Zečaj je, bez ikakve sumnje, jedna je od veoma zaslužnih za očuvanje tradicionalne bosanske pjesme u drugoj polovini 20. vijeka, pa je ni poznati američki muzički časopis “Billboard”, u tekstu objavljenom 2004. godine, nije bez razloga nazvao “ikonom tradicionalne bosanske muzike”. 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA