Život i stil
Kako da se riješite komaraca na prirodan način Ako vas stalno napadaju komarci, evo šta od prirodnih sredstava može da vam pomogne da ih se riješite.
#

Bijeli luk

Bijeli luk ima nekoliko svojstava koja odbijaju komarce. Da biste isprobali ovu metodu, možete zgnječiti nekoliko čehni bijelog luka, a zatim ih skuhati u vodi. Rastvor ulijte u flašicu sa raspršivačem i poprskajte ga po sobi, garaži itd. Komarci će u nekoliko minuta nestati, a miris bijelog luka će također vrlo brzo ispariti, pa se ne morate brinuti za to.

Talog kafe

Svako od nas kod kuće ima kafu, a talog kafe vam može pomoći da se riješite komaraca. Tamo gdje ima stajaće vode okuplja se veći broj komaraca, a sve što je potrebno je da ulijete talog kafe u ustajalu vodu u svom okruženju. Jaja komaraca izroniće na površinu i uginuti jer nemaju kiseonika.

Ulje lavande

Komarci ne podnose miris ulja lavande pa to možete iskoristiti u svoju korist. Dovoljno je da rasprišite ulje lavande po kući, a možete ga nanijeti i na tijelo da vas komarci ne bi ugrizli.

Nana

Osim što ne vole ulje lavande, komarci ne vole ni miris nane. Svježu nanu ili ulje od nane stavite u svoj dom kako biste se reijšili komaraca. Možete i posaditi samu biljku kako biste imali dugoročno rješenje protiv ovih insekata, piše N1.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.