2 C
Sarajevo
27.04.2024

“Radije slušam fen nego Željku”: Biseri Draška Stanivukovića sa današnje sjednice NSRS

Današnja sjednica Narodne skupštine RS bila je burna, uz česte prijave povrede Poslovnika, aferu “maska” ali i provokacije Draška Stanivukovića na račun Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Sjednica Narodne skupštine dobila je novi pravac kada je poslanik PDP-a odbio staviti zaštitnu masku govoreći kako je nije imao ni premijer, nakon čega su poslanici Dodikovog SNSD-a počeli napuštati salu. Taj gest Stanivuković je propratio riječima: “Ja hoću da se vi zarazite, doviđenja”, Tako je, izađite, kad vi izađete, ja ću staviti masku”, te po njihovom izlasku vratio masku na lice.

 

Upravo akter afere “maska” – Draško Stanivuković, nakon što je istupio za govornicu da bi ukazao na povredu Poslovnika, pozdravio je Milorada Dodika koji je u tom momentu ušao u salu, sa riječima “Kako ide traktor na imanju, jel dobro ide?”

Poslanik PDP-a u NSRS-u nije ostao dužan ni predsjednici manjeg bh. entiteta, pa je tako, nakon što je ponovo istupio za govornicu, da bi još jednom ukazao na povredu Poslovnika, rekao kako bi “radije stavio fen pored uha da mu zuji, nego slušao Željku Cvijanović.” 
 
 
 
 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA