Život i stil
Kako se riješiti dosadnih moljaca u nekoliko jednostavnih koraka? Postoji niz metoda uz koje ćete se moći riješiti ovih štetočina, ali najbolje bi bilo da kombinirate različite metode kako bi ih što prije uklonili.
#

Moljci u vašem domu mogu predstavljati ozbiljan problem, naručito kada je riječ o vašoj odjeći. Postoji niz metoda uz koje ćete se moći riješiti ovih štetočina, ali najbolje bi bilo da kombinirate različite metode kako bi ih što prije uklonili.

 
Dubinski očistite područje

Moljce privlače mračni, prašnjavi, neometani uglovi i površine. Stoga je prvi korak dubinsko čišćenje garderobe. Uklonite sve iz svog ormara i ladica. Operite što se može prati, a sve ostalo hemijski očistite. Radi sigurnosti, ovo uključuje posteljinu i zavjese koji se nalaze u istoj prostoriji.

To svakako podrazumijeva da temeljito usisate svoj ormar, ladice, tepihe, podove i sva okolna područja. Zatim možete odabrati pranje unutrašnjosti ormara i ladica nekim blagim sredstvom u kombinaciji s vodom.

Koristite sredstvo protiv moljaca

Ako već dugo pokušavate riješiti problem moljaca, pošpricajte unutrašnjost ormara sredstvom namijenjenim uništavanju istih. To će pomoći ubiti sva jaja ili ličinke koje bi mogle biti prisutne. Para je također vrlo učinkovita u ubijanju ličinki moljaca.

Ako je vaš dom bio problematičan s višestrukim ili dugotrajnim napadima moljaca, možda bi se isplatilo uložiti u aparat za čišćenje na paru.

Pravilno spremajte odjeću

Moljci se hrane bjelančevinama, dakle keratinom koji se nalazi u prirodnim vlaknima, kao što su kašmir, vuna i svila, kao i dlakom i prašinom koje se uglavnom sastoje od otpadnih stanica kože. Bjelančevine iz ostataka hrane na našoj odjeći također su privlačne moljcima.

Zato se morate pridržavati strogih pravila higijene ormara kako se riješiti moljaca. Nemojte vraćati prljavu ili čak jednom nošenu odjeću u ormar jer stanice kože ili mrlje od hrane, čak i one male koje ne vidite, mogu postati izvor hrane koji će privući moljce.

Koristite mirise protiv moljaca

Nakon što ste očistili odjeću i ormare, morate spriječiti povratak odraslih moljaca. To možete učiniti korištenjem prirodnih mirisa protiv moljaca. Mirisi koji su neugodni za moljac vrlo su ugodni i sigurni za ljude, a najviše se preporučuju vrećice punjene suhim cvijećem i mirisnim biljkama kao što je lavanda.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.