Život i stil
Koža može biti ozbiljan pokazatelj bolesti Sve više se poklanja pažnje izgledu tijela i kože, a pogotovo lica, na kojem su najvidljiviji prvi znaci uzbunjivanja organizma. Promjena boje kože ponekad govori da nešto nije uredu
#

Često zanemarimo znakove koje nam pokazuje naša koža, a koža može otkriti kakve zdravstvene probleme imate. Sve više se poklanja pažnje izgledu tijela i kože, a pogotovo lica, na kojem su najvidljiviji prvi znaci uzbunjivanja organizma. Promjena boje kože ponekad govori da nešto nije uredu. Koža koja mijenja prirodnu boju u blijedu boju govori da bubrezi ne rade kako treba.

Žućkasta koža otkriva loš rad jetre i žuči. Tamno rumenilo lica s vidljivim venama govori da je možda krvni pritisak previsok.

Bore nisu znak samo starosti. Oštre bore od nosa prema kraju usana mogu najaviti tegobe s radom želuca. Brojne sasvim sitne bore na licu kod mladih žena upozoravaju na neuravnoteženost u izlučivanju hormona. Koža može pokazati i neke psihičke promjene. Ljudi koji žive pod stresom ili su u depresiji imaju sivkastu boju kože.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.