1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Njemačka u šoku: Četvorica migranata išli gradom i satima nasumično tukli mještane

Četvorica mladih migranata – dvojica Afganistanaca, Iranac i Sirijac – starosti između 17 i 19 godina, u subotu su hodali gradom i satima tukli nasumične prolaznike. Bilans: 12 povrijeđenih mještana starosti između 13 i 42 godina, a jedan 17-godišnjak zadržan je u bolnici zbog povrede glave.

Među žrtvama je i 13-godišnji Nino koji svjedoči da je njegovog prijatelja, 29-godišnjeg Marca, jedan od migranata napao iz čista mira uz poruku “zašto si mi rekao j**i se”.

“Marco mu ništa nije rekao. Kada sam migranta upitao zašto je to uradio, udario me u stomak”, priča Nino i dodao da je potom Marco dobio udarac u lice, piše Bild.

- OGLAS -

Malo kasnije migranti su napali 17-godišnju djevojku nazvavši je “kurvom”, a onda na željezničkoj stanici gurnuli čovjeka niz stepenice. 

Angažirane su tri policijske ekipe, a tokom hapšenja nasilnika jedan od njih vrijeđao je ženu policjaku.

“Događaji u Ambergu su me jako uznemirili. To su nasilni ekscesi koje ne možemo tolerirati”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Seehofer.

Ovaj slučaj ponovo je otvorio žučne rasprave o migrantima u Njemačkoj jer javnost traži efikasnije mjere protiv tražilaca azila koji su se ogriješili o zakon.

“Glasnogovornik savezne vlade mora objasniti slučaj. Uvijek se govori ‘motivi počinilaca su nepoznati’. Dozvolite mi da vam dam motiv: To je duboki prezir za našu državu i za ljude koji žive ovdje. Četiri počinitelja ne mogu biti puštena nego trebaju biti protjerana u svoje zemlje”, rekao je Rainer Wendt, šef njemačke policijske unije (DPolG).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA